top of page

Over VIEW

WIE IS

 VIEW#?

VIEW-ontwerpburo is opgericht door interieurarchitect Wendy van Munster en staat geregistreerd bij het Bureau Architectenregister in Den Haag.

 

VIEW-ontwerpburo is een creatief en ondernemend buro dat zich ten doel heeft gesteld om een professioneel en betaalbaar (interieur)ontwerp of advies voor iedereen bereikbaar te maken. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen en bedrijven niet weten hoe waardevol een goed (interieur)ontwerp of advies is en wat de kosten hiervan zijn. Men denkt vaak onterecht dat dit heel duur is.

 

Daarom heeft VIEW-ontwerpburo overzichtelijke pakketten samengesteld voor ieders budget. Zo weet je precies wat het kost en wat je hiervoor krijgt. 

 

VIEW-ontwerpburo heeft 25 jaar ervaring opgedaan op grote en kleine architecten-bureau's, voor zowel de particulier als voor bedrijven.

 

VIEW-ontwerpburo brengt je wensen in kaart, komt met ideeën en verrassende alternatieven, weet wat technisch haalbaar is en komt samen met jou tot een uniek en doeltreffend ontwerp dat binnen het budget te realiseren is.

 

VIEW-ontwerpburo heeft een netwerk aan professionals opgebouwd waarmee regelmatig wordt samengewerkt.

WAT IS

 VIEW#?

 

Wat is een interieurarchitect?

 

Bijna iedereen kent het beroep ‘interieurarchitect’. Maar wat doet een interieurarchitect precies en wat is het verschil met een interieurontwerper of stylist? Niet iedereen mag zich zomaar interieurarchitect noemen. Het is immers een bij wet beschermde titel.

Een stylist of interieurontwerper creëert sfeer in een woning of leefruimte. Bijvoorbeeld met decoratie, versiering, trendy meubelen en advies over kleuren, stoffen en materialen.


Een interieurarchitect gaat veel verder. Hij of zij is bezig met alle aspecten van het interieur. Indeling, vorm, meubilair, materiaal, kleur en dag- en kunstlicht. Zo optimaliseert de interieurarchitect een indeling door wanden te verplaatsen. Ook het ontwerpen van meubels op maat hoort bij de interieurarchitect. De interieur-architect geeft dus vorm aan een complete leefomgeving.

De interieurarchitect benadert iedere ruimte als een unieke situatie. Het ontwerpproces verloopt systematisch. Hij of zij onderzoekt, analyseert en integreert alle informatie in een creatief proces. Het resultaat is een ontwerp voor een leefbare ruimte die volledig voldoet aan de woonwensen van de bewoners. Tekeningen en driedimensionale visualitaties helpen je als klant om een goed beeld te krijgen van de nieuwe situatie.

WAT KAN JE MET 

 VIEW#?

Wat kunt je verwachten van een interieurarchitect? 

Interieurontwerp

Afhankelijk van de formulering van de opdracht zal een interieurarchitect aan de gang gaan met het ontwerpen van een interieur voor elke ruimte in de woning of bedrijfspand, zoals woonkamer, keuken, badkamer, maar ook toilet en bijvoorbeeld het trappenhuis of de zolder.

 

Materiaalgebruik

De interieurarchitect adviseert omtrent de te gebruiken materiaalsoorten zoals steen, maar ook hout, kunststof, beton etc. Hierbij zijn kwaliteit, uitstraling, gevoelsbeleving, mogelijke toepassingen en natuurlijk het prijskaartje van toepassing.

 

Afwerking

Afwerking van wanden en vloeren is essentieel in de presentatie en beleving van een woning of gebouw. Het gaat hierbij om kleurstelling, maar ook soort materiaal (bijvoorbeeld verf).

 

Bouwkundige en technische wijzigingen

Bij inpandige verbouwingen worden vaak interieurarchitect ingeschakeld, zowel vanwege hun ervaring als grote technische kennis. Een interieurarchitect ontwerpt en adviseert inzake verbouwingen en communiceert ook met aannemers, elektriciens, installateurs etc. om tot het gewenste resultaat te komen.

WAAROM

 VIEW#?

 

Wat doet een interieurarchitect?

 

Interieur en comfortabel wonen is een hot item! Kijk alleen al maar eens naar de hoeveelheid televisieprogramma’s die hier handig op inspelen.

In deze tijden van recessie zullen mensen niet zo heel snel besluiten om te gaan verhuizen, maar zijn wellicht eerder geneigd zijn om hun eigen huis te verbouwen of te re-stylen.

Natuurlijk kun je genoeg ideeën opdoen via magazines, internet en tv, maar soms is het heel moeilijk om de potentie van een ruimte te zien en te visualiseren hoe de ruimte eruit zou kunnen gaan zien.

Allereerst moet een interieurarchitect goed kunnen luisteren naar wat de klant wenst om vervolgens deze wensen om te kunnen zetten in een helder, duidelijk plan. Daarbij maakt de interieurarchitect gebruik van bijvoorbeeld tekeningen, schetsen, maquettes en 3D-visualisaties.

Daarnaast let een interieurarchitect op allerlei aspecten zoals lichtval, vorm, materiaalsoorten en natuurlijk niet te vergeten de kleur. Het komt niet zelden voor dat een interieurarchitect met ideeën komt, waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

 

bottom of page